19.12.2015.

Zašto se oglašavati?

U dobrim vremenima, trebalo bi da se oglašavate. U lošim – morate.


Kada je novca manje, raste konkurencija. Ovo je zlatno pravilo poslovanja. U lošim vremenima, novca nedostaje a potrošači su veoma oprezni gde će ga potrošiti. To je vreme kada kompanije moraju više da se trude i prezentuju još jače svoje proizvode i usluge kako bi privoleli (i zadržali) potrošače, a najbolji način da to urade je da se reklamiraju.

Nije vreme za povlačenje.


Kada se kompanija nađe u problemu u toku krize, oglašavanje je obično jedna od prvih žrtava. A trebalo bi da bude poslednja! Bez obzira da li je problem kompanije mali ili ne, samo liderski nastrojene i poslovno-agresivne firme vide priliku da povećaju prodaju. Da li će to ostvariti uvođenjem novih proizvoda, održavanjem i nagrađivanjem lojalnosti svojih klijenata ili povećanjem tržišnog učešća? Sasvim je svejedno. Ako želite da za vas čuju, morate nastupiti agresivno. Marketinški agresivno. Ako bolje sagledate stvari, recesija (kriza) nudi vašoj kompaniji mogućnost da izgradi veći tržišni udeo nego što bi u periodu ograničenog rasta i ekspanzije.

Zašto ne?


Mnoge kompanije ne iskoriste ovu priliku, jer pretpostavljaju da potrošač, poput njih, smanjuje rashode tokom krize. Istorijski dokazi ukazuju suprotno. Istraživanje američkog Ministarstva trgovine, koje obuhvata osam svetskih recesija od 1948. do 1981., je pokazalo da je u periodu svake krize potrošnja zapravo porasla skoro 5%. Realnost je da će potrošači nastaviti da troše novac čak i u teškim vremenima tj u vreme krize, mada dosta opreznije. Ali će ga trošiti. Na vama je da potrošačima uvek budete pri ruci. Šta to znači? Jednostavno: Ako se ne oglasite, potrošači vas zaborave. Istraživanje je dokazalo: Samo 50% od ciljane grupe potrošača će se setiti vašeg oglasa dan nakon što ga vide; samo 10% će ga se setiti nakon mesec dana. Samo kompanije koje se kontinuirano oglašavaju i dostupne su potrošaču i u toku krize mogu očekivati rast svog profita. Prizor (reklama) poznatog brenda (kompanije) veoma pomaže odluci potrošača u teškim vremenima i na taj način lojalnost ka vama i vašoj kompaniji raste.

 

"Recesija je najbolje vreme da se reklamirate. Nikad nećete imati bolju priliku da proširite svoje poslovanje."
INC. MAGAZINE
 

 

Ključ uspeha

Dugoročni ciljevi protiv ostvarivanja kratkoročnih ciljeva


U proučavanju američke recesije 1981-82, McGraw-Hill Research tim je dokazao sledeće: Firme koje su u vreme krize nastavile da se reklamiraju u istom obimu ili su povećale svoje reklamne troškove su zabeležile rast prodaje, i to ne samo tokom recesije već i tri godine posle. Kompanije koje su umanjile ili eliminisale reklamiranje, zabeležile su pad prodaje 4% u 1981, 12% u 1982 i 11% u 1983. Od 1985, prodaja kod kompanija koje su se agresivno reklamirale u toku recesije je porasla 256% u odnosu na one kompanije koje nisu nastavile da se reklamiraju. Ne postoji veća greška u poslovanju kao što je pauza u oglašavanju. Kada pustite da zamah umre, morate početi od nule ponovo. Pametne kompanije znaju da manje košta da se zadrži tržišni udeo u vreme krize nego da se obnovi kada se dobra vremena vrate. Istorijski gledano, preko 75% kompanija smanji oglasne budžete tokom recesije, jer nisu svesni pozitivnih dugoročnih efekata koje bi reklamiranje u recesiji imalo na konkurentsku poziciju.Tokom recesije kompanije koje povećaju budžet za reklamiranje značajno – (za 50%), obično dobiju 0,9% tržišnog učešća. Skromnije povećanje - (do 10%) obično donosi 0,5% tržišnog učešća.

"Ja još nisam video studiju koja dokazuje da je stidljivost put do uspeha."
J. Welsey Rosberg, direktor Meldrum & Fewsmith

Zato, ne dvoumite se već radite na marketingu svoje firme. Telefonoteka Vam može pomoći u tome. Bilo da tražite savet, sugestiju ili našu uslugu - tu smo. Reklama Vaše firme na našem sajtu je nešto sa čim počinjete. Cenovnik možete pronaći klikom OVDE.

Oglas Vaše firme možete postaviti u nekoliko jednostavnih koraka klikom na dugme dole:

 

 

Telefonoteka, Novi Sad 2015 ©